[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[Web Creator] [LMSOFT]
Contact: Medisch Pedicure Landgraaf, Kerkstraat 25, 6374 HH Landgraaf, Tel: 06-16780726
KVK: 50787012
Roswitha Ots-Grunewald
Medisch Pedicure Landgraaf

EVEN VOORSTELLEN...

Mijn naam is Roswitha Ots-Grunewald.
Na het afronden van mijn opleiding tot verzorgende en later tot verzorgende IG, heb ik ongeveer 12 jaar in een verpleeghuis gewerkt. In 2004 haalde ik mijn pedicurediploma en startte een pedicurepraktijk aan huis. In de jaren die volgden heb ik alle bijscholingen gehaald die tot de specialisatie medisch pedicure behoren.

De zogenaamde risicovoeten kunnen onder andere ontstaan zijn ten gevolge van reuma, diabetes, spasticiteit, ouderdom en verwaarlozing. De medisch pedicure is speciaal opgeleid voor de behandeling van deze doelgroepen. Daarnaast heeft zij uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van orthesiologie, nagelregulatie en –reparatie en anti-druk technieken. Dat zijn specialistische technieken die pijnklachten kunnen voorkomen.
Als gediplomeerd pedicure ben ik lid van de brancheorganisatie ProVoet. ProVoet is een brancheorganisatie die de beroepsbelangen van haar leden behartigt. Daarnaast heeft ProVoet als doel de ontwikkeling van de kwaliteit van de voetverzorging en het beroep van pedicure te bevorderen. ProVoet bevordert dit door middel van activiteiten zoals workshops, lezingen, congressen en studiedagen.

Naast het volgen van cursussen ben ik geabonneerd op de vakbladen Podopost en De Medische Voet. De vakliteratuur houdt mij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.
Per 1 januari 2009 is er een nieuw systeem, het KwaliteitsRegister voor Pedicures (KRP), actief die pedicures registreert. Het KRP is ontwikkeld door ProCERT, een stichting met als doel het bevorderen van kwaliteit in de pedicurebranche, om de competenties van pedicures te waarborgen en vast te leggen. Het systeem biedt tevens de mogelijkheid aan consumenten en andere zorgverleners om inzicht te krijgen in de kwaliteit van de geregistreerde pedicure en dus in de behandeling.
Professioneel gespecialiseerde pedicures werken volgens een afgesproken protocol, een richtlijn. Door het volgen van de Workshop Richtlijnen ben ik op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen op dit gebied. Zorgverzekeraars gebruiken het KRP voor het verstrekken van vergoedingen voor pedicurebehandelingen. Door het voldoen aan de eisen en daarmee opname in het KRP zullen cliënten, daar waar het wettelijk toegestaan is, verzekerd zijn van een vergoeding van een pedicurebehandeling in mijn praktijk.
  
Copyright © 2012, Medisch Pedicure Landgraaf. Alle rechten voorbehouden.
medisch pedicure landgraaf voetverzorging in nieuwenhagen waubach abdissenbosch ubach over worms schaesberg gediplomeerd pedicure diabetes reuma